Kläder efter väder

Ja, alltså – det är ju inte direkt strålande vinterväder här i Halland. Grått och regn, mest varje dag. Men inte stör det valparna, inte! De går glatt ut även om det regnar – fast de går lika glatt in igen, det ska ju erkännas.

Vi har ett grönområde precis i anslutning till trädgården. Det är väldigt roligt att vara där! Stora ytor att rasa runt på, och områden med högt och bra gräs!

Det var ju bara det att staketet var inte valpsäkert. Det är ju bra om man springer till grönområdet under lite mer kontrollerade former dagtid – när man liksom ser valparna – men eftersom det är rätt mörkt efter kl 16 är det ju inte lika kul att släppa ut dem när de plötsligt bara liksom är … borta…

Damaianus Sissel Spot – Pricken, kallad. Izzys förstfödda!

Nåväl. Något måste göras! Regnkläder på (för det regnade ju, så klart) pannlampa igång och ut med hönsnätet, som till och från har ”förgyllt” staketet. Nu var det dags igen! Nästan hela trädgården hann vi med, men vi fick avbryta vid humlen (som i och för sig har vissnat ner, men som inte är nedtagen från staketet ännu. En del höstpyssel har liksom inte blivit av ännu), så det finns ett hörn av trädgårdens staket som inte är valpsäkrat. Fast det hörnet är inte riktigt upptäckt ännu (tidsfråga!).

Efter kvällsmaten bar det således ut igen – i den nu mer valpsäkrade trädgården! Glada i hågen stack de mer smitningsbenägna valparna iväg (bland annat Sizzy och Sissel) till sina favorithål i staketet – och de blev rätt långa i synen när hålen var liksom ganska obefintliga… En del var också tvungna att högljutt meddela denna orättvisa, att inte ha fri tillgång till grannarnas trädgårdar (vilket de säkerligen uppskattar) och grönområdet. Och därefter var det fullt ös igen! Det var riktigt skönt väder i går kväll, så valparna ville vara ute en bra stund. Lika bra det! Då sov de rätt gott sedan också! (och vi med! 🙂 )

Inte helt lätt att fånga dem med kameran i mörkret…
Det är rejs runt busken. Och kiv när man hinner ifatt varandra. Observera hönsnätet!
Att springa in och ut i stenpartiet bland lavendeln är en klar favorit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *