Valplådan 2019 – nu börjar det!

Då var det äntligen dags för nästa valplåda! Den har varit igång nu i drygt två veckor, och ett nytt gäng har flyttat in! Mamma är Izzy – Brantastigs Daglilja, och hon har sex små troll hos sig! Eller ja, kanske inte troll, direkt… Det är fem tikar och en hane och alla är sobelfärgade med varierande mängd vita tecken.

Valpningen skedde tiiiiidigt på morgonen den andra november. Den förlöpte precis som den skulle. Izzy födde raskt fram fyra valpar – först en tikvalp, därefter en hane och så två tjejer till. Sedan pausade hon en stund, innan femman gjorde sin entré. Och så ytterligare en liten paus innan sjätte valpen, och femte tikvalpen, föddes fram. Kring sexsnåret på morgonen lägrade sig lugnet i valplådan, och vi tvåbenta som medverkat fick lite behövlig vila.

Men, det var som sagt två veckor sedan! Och det är nuuuu saker börjar hända i valplådan!! Alla valparna har öppnat ögonen (även om de inte ser så bra ännu) och gör sitt bästa att tulta omkring i och om tillfälle gives, utanför valplådan. De börjar låta mera – ibland försöker de ge sig på ett litet skall (går sådär, kan tilläggas), men piper, knorrar och gnyr då och då. Eller tjuter till. De kan bli rätt högljudda, och något absolut inte passar!

Ibland måste valplådan göras ren. Och då kan man ju passa på att vila lite i morsans bia-bädd. Det är skönt det också!

En kommentar till “Valplådan 2019 – nu börjar det!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *