Flytten gick bra!

Häromdagen flyttade valparna hem till oss! Jag var naturligtvis med när de föddes, men just då bodde de hos Izzys matte, som gärna ville ha kvar sin hund en stund till. Det passade bra att valparna föddes där, och att vi flyttade dem när de är så stora att en flytt inte skulle äventyra deras väl och ve. Det var ingen lång flytt då vi bor nära varandra. Izzy har också varit ofta hemma hos oss, så hon känner sig som hemma här. Och flytten gick hur bra som helst! Valparna protesterade en liten stund i bilen, men redan efter fem minuter hade de lagt sig till ro och sov hela vägen. Sedan fick de flytta in i samma valplåda med samma filtar som de var vana vid, så omställningen var inte gigantisk. Och Izzy fann sig snabbt tillrätta här hos oss, precis som hon brukar göra.

Vi har en tik kvar här hemma – en glad pensionär, Prindy. Hon spanade intresserat ner i valplådan, och konstaterade att det här har hon sett förut. Izzy och Prindy är sedan tidigare mycket goda vänner och kommer bra överens.

Varför är flest bilder på sovande valpar? Mest därför att det är lättast att ta bilder på sovande valpar! Men det börjar verkligen hända saker i valplådan! Även om valparna mest sover och äter och växer, så blir de mer och mer vakna. De är uppe och går – om än tämligen ostadigt – och de tar sig fram – fast de hamnar inte alltid där de har tänkt! De börjar också smaka på sin omgivning. Sticker man ner händer eller huvud eller för den delen hela dig i valplådan, så börjar de att ”smaka” – fingrar, tår, kläder, hår… Allt ska undersökas! De börjar märka av varandra, och smakar så klart även på varandra. En tass, en nos, en hel kompis… Nja, kanske inte det, men man ser att de börjar interagera med varandra; putta på varandra med tassarna och bitas och bråka. Känner man i deras små munnar, kan man ana att där finns små små mjölktänder på gång… <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *