Vilken helg…!

Helgen som gick har varit minst sagt händelserik. Och då menar jag inte bara att det närmar sig jul med stormsteg, vilket ju också brukar innebära en hel del förberedelser och pyssel. Nej, det har hänt en hel del här hemma! Vi har haft besök av valpköpare, valparnas pappa, en valp-beskrivare, barnens kompisar och några till! En strid ström av personer, med andra ord!
Vädret har också varit någorlunda nådigt (inget regn, alltså) vilket innebär att valparna varit ute en hel del. Skönt både för dem och för oss!

Mamma Izzy leker en hel del med sina valpar – ute. Inne har hon börjat med ett något annat mottagande av valparna. Tidigare kunde de klättra över henne, bita henne i pälsen-öronen-svansen utan att hon sa något. Jag tyckte att hon nog var lite för snäll. Jaja, nu är det helt annat ljud i skällan! Från en dag till en annan bytte hon taktik, och nu lär hon valparna tämligen hårdhänt att man ska respektera morsan. En lyft läpp ska absolut respekteras, annars … ! Budskapet går helt klart hem.

Snälla, lekfulla morsan!

I helgen var det premiär! Jag har aldrig tidigare gjort en valp-beskrivning! Eller ja, det är ju inte helt sant. Jag har gjort egna små valptester, men denna gång kom en mentalbeskrivare som även gör valpbeskrivningar hem till oss, och testade valp efter valp. Testet utfördes i ett rum som valpen inte varit i förut, och de har inte heller träffat beskrivaren förut. Det man tittar på är hur valpen agerar i en ny miljö, med en ny människa och med nya leksaker. Det går väldigt lugnt till, sker helt på valpens villkor och tar cirka 20 minuter. Testet är ju absolut inte uttömmande, men intressant att se vad som är kullens respektive valpens styrkor och svagheter.

Jag känner mig nöjd med utfallet! Sammanfattningsvis kan jag konstatera, att kullen som helhet är sex väldigt trygga valpar, lugna och nyfikna och tycker om människor. Sedan varierade det lite hur mycket var och en interagerade med Roger (beskrivaren) och hur mycket de undersökte och lekte med nya leksaker. Allihop var i alla fall framme och på eget initiativ undersökte allt det nya. Jag tycker det var intressant och givande! Tack Roger för att du kom!

Nu, lite bilder på valpar!!

D. Sissel Spot och D. Sizzy Spunky
D. Sia Starlet och D. Sizzy Spunky
D. Sissel Spot
D. Sizzy Spunky
D. Signe Snygg
D. Sigge Stark
D. Sindy Sparkly

Ni kanske undrar varför det mest är sittande valpar? Är de inte alls rörliga? Jo, i allra högsta grad! Mobilkameran hänger inte riktigt med och försöker man ta rörliga bilder blir det mest suddigt.


Annars nyttjar valparna hela trädgården, och den där nedrivna vissna humlen är himla rolig! Den hamnade inte omgående i sopsäckar för vidare transport till tippen när den ändå låg någorlunda på ett ställe, så nu får jag istället plocka upp delar av den från i stort sett hela trädgården. Men vad gör man inte för att valpar ska få ha roligt??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *