Sista natten med gänget!

Tänk vad tiden går fort! I morgon fyller valparna åtta veckor, och då börjar syskongruppen splittras. I morgon åker Leia hem, liksom två av valparna.

Det är med lite blandade känslor som man släpper iväg valparna. Är de verkligen redo för att flytta? Har de fått en bra start? Är det trevliga familjer som de ska flytta till? Ja, ja och ja!

I takt med att valparna blir äldre vidgar de sina domäner. Här finns rätt mycket gräsyta och annan yta att vara på, men nu tycker liksom valparna att det vore kul att se världen ytterligare lite längre bort…. Bortanför stengärdsgården, med andra ord! De behöver mer stimulans och mer miljöträning än vad livet här på Torpet kan erbjuda, och nu är det dags att vidga vyerna.

Starten kan de nog inte klaga på; valparna har en fantastiskt duktig mamma i Leia, samt ytterligare två vuxna hundar som lärt dem vett och etikett. De har tillbringat massor med tid utomhus, undersökt trä, sten, gräs, jord, växter… De har farit fram över stock och över sten och rört ordentligt på sig. De har tillbringat mycket tid med små barn (med allt vad det innebär med social träning, hantering och så vidare) och träffat en massa människor – sina nya familjer såväl som andra intresserade.

Ja, sina nya familjer! Det ska bli så spännande att se hur valparna utvecklas hos sina blivande familjer! Jag tror inte de hade kunnat komma till bättre ställen!

Så, ska det bli skönt att valparna flyttar…? Ja, det kan man ju inte sticka under stol med att tycka! De tar plats, de är tämligen högljudda och de är nattsuddare – eller ja, de vill gärna kolla läget en gång under natten, och sedan är de fasligt morgonpigga. Det ska bli skönt att få sova en hel natt (säger en småbarnsförälder! Ha! Tillåt mig småle… 😉 )! Samtidigt kommer man sakna gänget; de glada svansarna som möter en på morgonkvisten, de goa små liven som knorrar så där gott när man klappar dem… De mysiga små valpmagarna… Lukten av valp… Samspelet mellan valp och lilla E…

Jag önskar er all lycka, Zanto, Zadie, Zingo, Vilda, Zacha och Alice! Tack för dessa åtta veckor, och det ska bli så kul att få följa er i livet hos era nya familjer!!

En kommentar till “Sista natten med gänget!”

  1. Du ska själv ha ett stort tack Marie som lotsat oss valpköpare under vår väntan med din blogg hur valparnas dagar har varit sen de kom till världen o hur de har utvecklat sig. En kanon start för en liten valp. Nu gäller det att vi valpköpare tar vid där leia o de andra vuxna hundarnas o din uppfostran tar slut.
    Ett stort tack Marie för att du vill anförtro Zacha till Laholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *