Hur svårt kan det vara…?

Ja, hur svårt kan det vara egentligen? Jag menar, detta att ta kort på valpar! Tre och en halv vecka gamla, inte är de snabba, inte! Eller..? Varför är det så många kort på just sovande valpar?

En anledning kan ju vara att de – faktiskt ligger still! Och så har de så sköna sovstilar… 🙂 Ibland får man dock skarpa bilder även på vakna valpar. Men att få skarpa bilder på pigga valpar är … svårare!

Något annat som också kan vara svårt är namngivning. Vad ska valparna heta? Inga problem, säger du! Låt valpköparen bestämma!

Ja… fast det blir problem i och med att valparna ska ögonspeglas, och det kan helt ändra förutsättningarna för var en valp till slut hamnar… Och de måste vara registrerade och chipmärkta före ögonspeglingen dessutom! Så, nej tyvärr – som valpköpare kan man inte bestämma namnet i stamtavlan.

Okej. Men då tar vi alfabetet! Första kullen A, andra B och så vidare! Njae, jag började liksom inte på A så det har så att säga inte blivit av… Nej, någon form av tema vill jag ha på kullen, men vad?

Jag brukar ha något i namnet som syftar på pappa. Begynnelsebokstaven i valpkullens namn är (med ett undantag) begynnelsebokstaven i pappans tilltalsnamn. Kan man få in något med morsan också, är det strålande! Så, valparnas namn skulle börja på S. Och därefter började diskussionerna…

Det går ju an om det bara är en eller två som har synpunkter. I det här fallet var det mååånga! Efter mycket funderande och bollande fram och tillbaka blev det ialla fall klart, och registreringsansökan skickas in till SKK. Vad de kommer att kallas? Sissel Spot, Sigge Stark, Sizzy Spunky, Signe Snygg, Sia Starlet och Sindy Sparkly blev det. S för Stakke och I för Izzy. Jag tycker det blev riktigt bra!

Vem som är vem? Det får bli individuella presentationer längre fram!

Dagens matstund! Valpbaren är bra på att hålla valparna på ”sin” matklutt. Ett tag, i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *