Ny smaksensation!

Idag fick valparna prova på ytterligare en smaksenstation, men denna uppskattades verkligen! Eller ja, det tog en liten stund innan de insåg vad det var de hade fått i munnen, men sedan..! Idag fick de prova på fast föda à la köttfärs. Och det var mumsigt värre!

Här är det Zingo som får prova.

– Nja, den där konstiga klumpen vill jag nog inte ta…

… så då får man bli lite handgripligt matad!

Långt ner i svalget ska biten! Och efter en del funderande…

..så kom han på att det var nog bäst att rensa fatet!

Själva valplådan, träkonstruktionen alltså, är fantastisk! Jag är så glad och tacksam över att Inge Jönsson snickrade ihop den till mig!Den är precis lagom stor, sargen fungerar perfekt och kragen som nu är på gör att valparna inte kommer ut men Leia kommer lätt in. Den ska ju göras rent flera gånger dagligen, och ibland får då valparna husera i en väldigt tillfällig ”valplåda” som inte är lika populär… 🙂

Jag får snart hitta en ännu större förvaringslåda när valplådan städas. Eller ja, det dröjer nog inte så länge förrän valplådan packas ner och valphagen packas upp. Då får valparna ett större område att vara på, och vårt kök blir temporärt något mindre. Städning av nämnda valphage görs lämpligen när valparna tillbringar lite tid utomhus. Annars får man inte ha golvmoppen ifred!!

Utvecklingen av valparna är fascinerande; de ändrar sig lite från dag till dag. Nu vill de gärna komma fram och kolla in händer, fötter, ja vad man än har ”stoppat i” valplådan! Vår dotter, som är snart 1,5 år gammal, tycker också valparna är fascinerande och hon har väldigt svårt att hålla sig i från valplådan. Hon vill gärna sitta hos dem, ta på valparna och pilla (peta) på dem. Det gäller att man är med så att det inte av misstag sker något missöde. Men tidigare idag satt hon i ett hörn och bara bubblade av förtjusning! Hon höll ner händerna mot valparna, och en valp kom fram, satte sig hos henne och slickade hennes fingrar och smakade även på dem. Även om tänderna är framme, är de ännu inte särskilt vassa, och flickungen tyckte bara det var roligt!! Vad Leia tycker att dottern är hos valparna? Ja, de första dagarna var hon lite övervakande, men nu verkar hon tycka det är helt OK! Hon accepterar även en kram från flickungen – trots att hon ligger i lådan för att ge di. Leia är, får jag säga, fantastiskt duktig på att ta hand om sina valpar!!

Till sist, det var en annan premiär för valparna idag. Leia stod upp och gav di. Alla valparna nådde upp till varsin spene och drack girigt, till och med lilleman. Han tog helt enkelt stöd mot en av sina större syskon… Framåt liten kille, det där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *