Akta mamma!

Idag hände något som inte har hänt förut. Glad i hågen klev en valp fram till mamma mjölkbaren, van vid att direkt få komma fram och snutta och dia. Men icke! Leia gick lite undan och tittade på valpen, som glatt försökte igen. ”Nej, lägg av” tyckte Leia. Valpen fattade ingenting utan ville ju ha mat, precis som vanligt! ”Men hörrö! Nu får du GE DIG!!!” röt Leia till, valpen tjöt och hade fått sin första lektion i hundvett. Och fattade nog fortfarande inte så mycket, annat än att man ska akta sig för mamma. Ibland.

De flesta valparna har fått denna första lektion i hundvett och etikett idag, och man såg på valparna att de fått lite ny respekt för morsan. Det är inte bara pang på fram och börja snutta på spenarna, utan mamma ska faktiskt bjuda till!

Valparna har fattat detta med mat. Mat är gott!! Fram till idag har de mest fått smakbitar serverade på fat, men idag åkte valpbaren fram. Fem av valparna får äta i den; en valp – Zingo – får egen matskål, mest för att han är lite mindre och säkert ska få i sig sin portion. Han äter lika glatt för det!

Det där med bordsskick är en helt annan fråga. Det är bara att klampa omkring till dess att maten är slut! En tass i smeten får man liksom räkna med…

Valparna fick prova på majsvälling idag också, och det var inte så tokigt i alla fall! Men där kan man snacka om att klampa omkring i maten! Det var små vällingspår över hela trädäcket… Men så klart diar de fortfarande! Huvudmålen är fortfarande mjölk, och ibland är det mysigt att få ligga kvar en stund hos mamma!

Här är det Zanto som gottar sig lite; han har nästan somnat med tutten i mun!

Det är så skönt och så smidigt att kunna ha valparna ute, att de äter ute och gör en hel del behov ute! Det är väldigt mycket enklare att hålla rent efter dem och det går åt mindre mängd tidningspapper. Även om vi är storkonsumenter för närvarande och redan har varit och tiggt papper hos grannarna. De av er som vill hälsa på – ta gärna med en kasse tidningar… smiley

En kommentar till “Akta mamma!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *